Alvoco H2 (03-03-2011)

Het Einde Nadert

Dunedin De zoektocht van de Neanderthaler komt bijna aan zijn eind. Na een wekenlange queeste over hoge pieken en door diepe dalen is het einde dan eindelijk in zicht gekomen. Maar goed ook voor de overgebleven teamgenoten in het duistere Nederland, die zonder de inbreng van de Neanderthaler aan de goden overgeleverd zijn en helaas waren de goden hen deze avond niet gunstig gestemd. Compaen 3 – Alvoco 2 3-2.

Nadat onze hoofdrolspeler in het verre Nieuw-Zeeland in het vorige avontuur ternauwernood ontsnapt was aan de moordlustige kiwi’s, begon nu de aarde zelf ook in beweging te komen om het verhaal nog iets spannender te maken.

Ondertussen zijn de Alkmaarders in Oostzaan aan hun eigen moeizame missie begonnen. Door het ontbreken van de Neanderthaler en Jokertje hebben ze het moeilijk tegen het stugge Compaen 3. Fluppie en de Olifant kwamen nog wel regelmatig goed door op het midden, maar helaas was Visser zijn hengel vergeten en de Joker bleek zich verstopt te hebben tussen de andere speelkaarten. Zodoende had Alvoco 2 moeite om een positieve score op te bouwen. Na 2 sets stond het ternauwernood 1-1 (25-17 en 16-25).

Voor de Neanderthaler begint zijn laatste avontuur in het studentenstadje Dunedin. Na het licht te hebben gezien in de Cathedral Caves wist hij nu zeker waar hij de felbegeerde beker in de wacht kon slepen. Aangekomen in de buitenwijk van Dunedin doemt daar vanuit het niets plotseling Baldwin Street op, de steilste straat ter wereld. Bovenaan ziet de Neanderthaler iets blinken. Het heeft de vorm van een beker. Voordat hij een weloverwogen beslissing kan nemen of het wel verstandig is om omhoog te gaan rennen is hij al vertrokken. Lang gaat de weg omhoog voorspoedig, tot 30 meter van de top. Eerst beginnen de benen te verslappen, vervolgens de geest, gevolgd door een paar haperende longen. Toch haalt hij op wilskracht de eindstreep. Meer dood dan levend aangekomen, ziet hij dat de beker niet meer is dan glinsterend blad van een boom, een visuele hallucinatie.

Terug in Oostzaan blijven de Alkmaarders het moeilijk hebben. Beide ploegen beginnen last te krijgen van vermoeidheid waardoor de foutenlast zich opstapelt. Sterretje heeft een goed oog op zijn middenmensen die keer op keer uitstekend bediend worden, alleen de buitenkanten konden zelfs met een sterrenkijker niet gevonden worden. Zodoende blijft de wedstrijd ook na 4 sets in balans (25-22 en 21-25).

De Neanderthaler is inmiddels aan zijn laatste tocht begonnen richting het hol van de leeuw, Christchurch. Onderweg krijgt hij honger en stopt daarom even voor een Open Steak Sandwich in restaurant The Jolly Potter in Temuka. Ook hier kan niet rustig genieten van zijn broodje, want plots wordt hij opgeschrikt door een regelrechte aardbeving. Hij laat zich echter niet afschrikken en gaat onverschrokken door met de laatste resten van zijn lunch. Vijf minuten later trekt hij wederom op pad richting Christchurch, onwetend over wat hij daar zal aantreffen.

Eenmaal gearriveerd in de stad treft hij daar een enorme ravage aan. Op de plek waar eerst een kledingzaak stond, is nu alleen nog de tekst: ‘3 Shirts for $300’ zichtbaar. Iets verderop heeft vallend puin overgewicht veroorzaakt bij een auto, die daarop reageerde door door zijn hoeven te zakken. De Neanderthaler laat de moed echter niet in zijn schoenen zakken en loopt naar Cathedral Square, de plek waar volgens zijn visoenen een dag eerder in de Cathedral Caves de felbegeerde beker zou liggen. Van de kathedraal is weinig meer over dan enkele rechtopstaande stenen en stof. Het doet de Neanderthaler terug denken aan de oertijd toen gebouwen ook niet veel meer waren dan grotten en enkele rechtopstaande stenen. Veel mensen liggen ook bedolven onder het puin en schreeuwen het uit. De Neanderthaler antwoord daarop met een authentieke oerkreet en redt vervolgens tientallen mensen uit benauwde situaties. Hierna vervolgt onze held zijn queeste naar de plek waar zich het altaar van de kathedraal bevindt. Wonder boven wonder staat het altaar nog in vol ornaat zichzelf te wezen.

De mannen van Alvoco 2 hadden in de tussentijd ook wel enige hulp kunnen gebruiken, want het allerminst van een leien dakje. Sterker nog, een dramatisch verlies dreigt op te doemen voor de nu nog ongeslagen koploper. De Olifant begint daarom wild met zijn slurf om zich heen te slaan in de hoop een ommekeer tot stand te brengen. Het heeft enkel tot resultaat dat de Krantenman als een gek de zaterdagkrant wil gaan bezorgen en daardoor Beentjes voor zijn beentjes gaat lopen met een chaos tot gevolg. Het verlies was onomkeerbaar (15-12).

De Neanderthaler heeft 20.000 km verderop meer succes, want wat zien zijn ogen als het altaar dichter en dichter bijkomt? Inderdaad, een glanzende beker, de felbegeerde beker. Hij bedenkt zich geen moment en neemt de beker in ontvangst. Eén Beker om allen te regeren, Eén Beker om hen te vinden, Eén Beker die hen brengen zal en in duisternis binden”. De queeste is voltooid.

  • Facebook
  • Twitter