Alvoco H2 (04-02-2011)

In de Ban van de Beker

Mount Doom

-Mount Doom- ‘Uit het Paradijs, uit het goddelijke Lichtrijk stamt Salomo’s Wonderbeker. Hij lichtte als de fonkelende sterren en blinkte als bliksem…. De aarde straalde en verheugde zich om zulk een wonder en alles wat adem heeft viel God ervoor op de knieën. Toen nam Salomo zijn Beker (de belangrijkste uit een set van vier, zeven of negen bekers) en pakte hem op… , en sprak: “Dit is de Beker waarin mijn gehele macht en heerschappij is gelegen, waartoe mijn God mij heeft verkoren, om alle schepselen en weerspannige duivels te gebieden”….’.

‘Vom weisen Salomon, dem ‘Köning der Geister’.

‘En Sauron smeedde in het geheim, in het vuur van Orodruin, de Ene Beker om over de gehele wereld te heersen. En veel van de hem ingeschapen kracht ging er in over. En hij deed hem om en sprak: “Eén Beker om allen te regeren, Eén Beker om hen te vinden, Eén Beker die hen brengen zal en in duisternis binden, In Mordor, waar de schimmen zijn”.’.

En zo begon de reis van Neanderthaler, zijn teamgenoten achterlatend om de kwaadaardige tegenstanders in Nederland te verslaan, waarbij hijzelf de barre tocht ondernam om de felbegeerde beker – begeerd door alles slecht en vuil, en tegelijkertijd door alles goed en puur – in handen te krijgen.

Ondertussen in het verre Alkmaar zijn de mannen van Heren 2 matig begonnen aan het duel. Maar onder leiding van de prima spelende Sterretje krabbelen ze zich uit het vrij ondiepe dal om alsnog de set binnen te halen. In de 2e set gaat het spelniveau van de thuisploeg nog verder omhoog. Met name Jokertje en de Joker spelen in deze fase op de toppen van hun kunnen en laten de Beverwijkers alle hoeken van het veld zien. De thuisploeg probeert zich hevig te verzetten tegen het naderde onderheil, wat enigszins lukt, maar uiteindelijk blijkt verzet zinloos.

De Neanderthaler ontwaakt op dit moment net uit een welverdiend dutje en vervolgt zijn reis op zoek naar de beker. In de verte ontluiken zich reeds de contouren van Mount Doom, de plek waar de beker is ontsproten. De tocht is lang maar het zal het waard zijn. Niks zal hem beletten om zijn ‘lieveling’ speciaal voor Jokertje terug naar het verre thuisland te brengen. Het thuisland waar Jokertje en de rest van het gezelschap ondertussen de wedstrijd winnend met 3-1 hebben afgesloten.

De setstanden: 25-17, 22-25, 25-22 en 25-22.

  • Facebook
  • Twitter