Alvoco H2 (08-12-2010)

Heren 2 wint prehistorische strijd

-Alkmaar- Op 8 december 2010, 19:00 uur was het dan eindelijk zover. De thuiswedstrijd tegen het wereldberoemde Kroefi 1, waar al vanaf de 1e training naar uitgekeken werd, stond op het programma.

Neanderthaler

Met een bijna voltallige selectie, alleen middenman Fluppie ontbrak wegens de verraderlijke gladde Franse lucht waardoorheen het lastig vliegen is met een miljoenen kostende helikopter, trad Alvoco 2 aan tegen de in 1977 opgerichte club, van wie de naam tot stand is gekomen door de twee eerste sponsors, Timmerbedrijf Kroesen en Fiat Reyne. De uitslag stond al op voorhand vast en op de achterhand dus ook, 4-0.

De Alkmaarders begonnen furieus aan de wedstrijd. Voordat iemand aan het sportjournaal kon doorgeven dat het 12-1 stond, stond het al 12-1. Daarna vonden de bezoekers het wel welletjes en kwamen punt voor punt terug. 12-1 werd 12-2, 12-2 werd 12-3, 12-3 werd 12-4, 12-4 werd 12-5, 12-5 werd 12-6, 12-7 werd 12-8, 12-8 werd 12-9 etc. Bij de 12-10 vonden de gasten het op hun beurt weer welletjes en brachten een einde aan de servicereeks van de Kroefianen. Het hoogtepunt was het legendarische blok van de Olifant, die z’n slurf op absurde wijze de lucht in stak met als gevolg dat een zeer eenvoudige bal op clowneske wijze aan de zijde van Alvoco 2 viel. In de slotfase van de set veranderden de Alkmaarders hun spelstijl van 5-1 naar 4-2, door het feit dat Sterretje zeer flets aan de hemel aan het stralen was. Eenvoudig ging het niet, maar de setwinst ging uiteindelijk toch verdiend naar de thuisploeg (25-21).

In de 2e set bleef Sterretje aan de kant om te voorkomen dat hij opgezogen zou worden door een op de loer liggend zwart gat en werd vervangen door 2 Beentjes. Opnieuw had de set  een curieus karakter. Kroefi, het vlaggenschip van de eenkoppige vereniging, wisselde goede fases af met mindere fases, en de gasten deden hetzelfde, waardoor de set met horten en stoten verliep. Enigszins logisch is de setstand van 25-18 dan ook.

Kroefi kreeg het vervolgens moeilijk in het vervolg van de wedstrijd. Het 1e punt kwam tot stand door een kogelpass van de Olifant op Gerwin die zonder enige moeite de bal uit zijn middenrif over het net heen toverde, iets dat de tegenstander compleet verraste. Daarna kreeg de ploeg uit de Zaanstreek, dat er een prehistorisch spelsysteem (3-2-1) op nahoudt, meer moeite om de foutenlast te beperken. Daarnaast hadden ze de pech dat de Neanderthaler zich in zijn element voelde door dit prehistorische spelletje. De Neanderthaler was overal in het veld te vinden om de bal in de lucht te houden en dit zorgde ervoor dat de bal dus vrijwel niet meer op de grond belandde. Op een stand van 15-4 woeide Gerwin het veld uit en werd vervangen door een goed invallende Bas Bleeker. Snotneus moest in deze fase even zijn juiste ritmische afstelling vinden, maar nadat hij dat had gevonden, kon ook hij zijn steentje bijdragen aan de setwinst (25-16).

De vierde set stond bol van de oerkreten van de Neanderthaler doordat de pass tot zelfs onder een abominabel niveau zakte. Omdat het archaïsche spelsysteem het uiterste vergde van het niet in topconditie verkerende Kroefi, konden de Alkmaarders toch vrij eenvoudig een grote voorsprong op het bord zetten. Halverwege de set zagen de Kroefianen hun kans schoon om enkele punten op rij te maken en daarmee de broodnodige hoop te vergaren op een goede afloop. Helaas voor de bezoekers had het te weinig om het lijf om de Alkmaarders bang te maken. Sterretje had weer genoeg energie opgedaan om zijn rentree te maken en deed dat zelfs foutloos (21-14). Sterretje verblindde de tegenstander zodanig dat het geen idee had wat links en rechts was, waardoor Alvoco 2 gemakkelijk op matchpoint geraakte (24-14). Twee foutservices op een rij van beide kanten verklaart de eindstand van 25-15.

Door deze felbegeerde winst tegen het zeer lastige Kroefi, vergroot Alvoco 2 zijn voorsprong op concurrent VIP 3 naar 8 punten. Met nog 1 wedstrijd voor het kerstreces voor de boeg tegen het bedroevend laagstaande MOVE 5 kan dan eindelijk begonnen worden met de belangrijke taak om extra kilo’s toe te voegen aan het gewicht. Broodnodig om de titel op succesvolle wijze op het Waagplein aan het Alkmaarse volk te kunnen tonen.

  • Facebook
  • Twitter