Alvoco H2 (14-12-2010)

Heren 2 wint kaasstrijd in casu

Edam In de rivaliserende kaasstad Edam trof Alvoco 2 het teleurstellend laagstaande Move 5, dat in zijn eerste 9 wedstrijden slechts 4 schamele punten bij elkaar wist te schrapen. Maar doordat Move 5 is de winning mood was na hun zege op Move 4, waren de Alkmaarders op bijna volle oorlogssterkte naar die andere stad der kazen afgedaald.

De Edammers hadden zich goed voorbereid op het treffen met de toekomstig kampioen. Het was de sluwe tegenpartij gelukt de autonavigatiesoftware van de Alkmaarders te hacken, met als gevolg dat ze langs de landerijen over ridicuul smalle bruggetjes werden gestuurd. Maar ze hadden buiten de vakkundige autostuurkunsten van Fluppie, Jokertje en de Olifant gerekend. Het tweede obstakel was het feit dat ’t Bolwerck niet van bolwerckiaanse grootheid bleek te zijn en daardoor niet hoog boven de Edammer dammen uittorende, wat wel verwacht werd. Nadat de weg uit het doolhof op Sherlock Holmesiaanse wijze gevonden werd, kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen.

De thuisploeg nam vanaf het eerste fluitsignaal direct het initiatief. Na een uitgekiende aanval op de buitenkant werd meteen de voorsprong gepakt (1-0). Hierna volgde een memorabel moment. Er werd niet geserveerd met een degelijke floatservice of wellicht een van die nieuwerwetse sprongservices. Nee, niets van dat alles. Er volgde namelijk een authentiecke, onvervalschte, Oudhollandsche, onderhandsche service. Het feit dat de service buiten de speellijnen belandde, deed niets af aan deze heuglijke gebeurtenis. Andere hoogtepunten werden gevormde door uitermate accurate services van de Krantenman en de Olifant, wat zorgde voor een overtuigende setwinst (7-25).

Doordat de Alkmaarders in de 2e set de fameuze onderhandsche service beter onder controle hadden, kwam de thuisploeg er in deze set totaal niet aan te pas (8-25).

In het 3e speldeel mocht de jeugd in de basis beginnen, met als gevolg dat de bank gezelschap werd gehouden door de vedettes de Olifant. Jokertje en de Neanderthaler. Er kwam zodoende meer druk op de schouders van het inmiddels vrij jeugdige team, met enkel Beentjes en Sterretjes als ervaren spelers aan het roer. De Olifant had tijdens zijn graastocht door de savanne een fotocamera van een nietsvermoedende safaritoerist geleend en maakte van de gelegenheid gebruik om met zijn slurf fraaie kiekjes op de gevoelige plaat vast te leggen. Hierdoor werd de druk net iets te hoog voor het jonge Alvoco 2. De Krantenman kon opeens zijn kranten niet meer op het juiste adres afleveren en Visser voelde zich als een visser onder water in plaats van een visser op het droge. Jokertje (niet te verwarren met de Joker) werd als joker (niet te verwarren met de Joker) ingezet om het tij een beetje te gaan keren (14-12). Pas 3 punten later kon de uitspelende formatie voor het eerst in de set op voorsprong komen (14-15). Daarna ging het weer iets eenvoudiger aan de kant van Alvoco 2 en werd ook deze set winnend afgesloten (18-25).

Deze drie eenvoudig gewonnen sets zorgden er desondanks wel voor, dat de concentratie vriespuntachtige waarden bleek aan te nemen. De Neanderthaler leek met z’n verkeerde arm uit zijn grot te zijn gerold en taxiede alle ballen over de opstijgende Fluppie heen. De Joker (niet te verwarren met Jokertje dan wel de joker) scoorden aan de buitenkant wel zijn punten, zodat de schade beperkt bleef. De set kende weinig hoogtepunten, wel enkele fraaie dieptepunten. Fluppie wist een fabuleuze fluppieserve af te leveren. Een service die zonder enige moeite voor de middenlijn neervalt. Het tweede dieptepunt kwam op naam van buitenaanvaller Schol, die een prachtige set-up van de Neanderthaler misbruikte, om zo op spectaculaire wijze de voegen uit de zijmuur te verwijderen (14-25).

In de ouderwetse kantine, bekleed met kerstzinnige tafelkleedjes en voorzien van een taploze bar, werden de winnaars getrakteerd op een bitterballoze bittergarnituur. De plaats van de bitterballen werd ingenomen door enkele ‘rare dingen’, maar dat mocht de pret niet drukken. De avond werd vervolgens toch nog met een happy-end afgesloten dankzij een gemengde douchesessie …

Comments

  1. […] H2 (24-11-2010)Alvoco H2 (04-12-2010)Alvoco H2 (08-12-2010)Alvoco H2 (14-12-2010)Alvoco H2 (12-01-2011)Alvoco H2 (21-01-2011)Alvoco H2 (26-01-2011)Alvoco […]

  • Facebook
  • Twitter