Alvoco H2 (15-02-2011)

Spanning en sensatie bij Heren 2

Queenstown Ver verstopt in de diepe spelonken van oostelijk Noord-Holland moesten de dappere strijders van Heren 2 op een frisse dinsdagavond aantreden voor de terugwedstrijd tegen het stugge Move 4. Het team waar begin dit jaar nog slechts moeizaam van werd gewonnen. Het feit dat het volleybalgenootschap door de queeste van de Neanderthaler deels uiteengevallen was, maakte de wedstrijd nog eens extra spannend.

De wedstrijd komt voor beide ploegen moeizaam op gang. Over en weer worden er teveel fouten gemaakt, waardoor het geheel eruit ziet als een koe die zojuist een haas gevangen heeft en die vervolgens probeert klaar te maken in de keuken; kortom een chaotisch tafereel. Nadat de rust enigszins is teruggekeerd, zien de Alkmaarders eindelijk kans om een gaatje te slaan. Het surplus aan ervaring zorgt ervoor dat de voorsprong ook tot aan het eind van de set vastgehouden kan worden.

De Neanderthaler heeft aan de andere kant van de aardkloot heel andere zorgen aan zijn hoofd. Nadat hij zich eerder dankzij zijn muzikale talent had bevrijd uit de kladden van de heuvelkobolden, wordt hij nu achtervolgd door een stelletje agressieve kiwi’s (niet de vrucht, maar het dier, anders zou het erg raar zijn natuurlijk). De achtervolging vindt plaats door idyllische landschappen, boordevol schitterende natuur, en bij een aangename temperatuur van rond de 22 graden Celsius. Dan komt vanuit het niets plotseling een brug tevoorschijn. Een brug van 90 meter hoog, waar een wilde rivier woest onderdoor stroomt. De Neanderthaler ziet een bungeetouw liggen, dat vastgebonden is aan de brug en bedenkt zich geen moment. Hij bindt vlug het touw om zijn middel en springt de nietsontziende diepte in.

Ondertussen heeft in Edam de thuisploeg kans gezien om tegen de verwachting in de 3e set te winnen. Dat heeft als gevolg dat Alvoco 2 doorkrijgt, dat het flink aan de bak moet om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. De Olifant en Gerwin nemen het voortouw en zorgen er hoogstpersoonlijk voor dat de Alkmaarders het initiatief weer in handen krijgen. Doordat ook de Joker en Jokertje hun steentje bijdragen, duurt het niet lang totdat de set in het voordeel van de uitspelende formatie is geëindigd.

In de tussentijd is de Neanderthaler een paar duizenden kilometers zuidelijker nog steeds bezig aan zijn vrije val richting de woeste rivier. Hij kijkt achterom en ziet de moordlustige kiwi’s zich als dappere dodo’s naar beneden storten. Dan komt eindelijk het water dichterbij. De Neanderthaler besluit hier precies op het moment van terugveren het elastiek door te snijden, vervolgens richting een stilliggende jetboat te zwemmen, aan boord te gaan en met een noodgang weg te varen, en daarbij de hulpeloze, zwemdiplomaloze kiwi’s reddingsloos achter te laten.

De geschiedenis lijkt zich te gaan herhalen in ‘t donkere Bolwerck. Maar deze keer slaagt Move 4 er niet in een 2e set binnen te slepen, zodat de 5e set hen bespaard blijft. In deze spannende laatste set neemt Bas Beentjes de regie in handen. Door enkele onnavolgbare en onbeschrijfbare verdedigings-/spelverdelings-/ en aanvalsacties zorgt hij ervoor dat de winst uiteindelijk toch weer naar de koploper gaat.

Laatste notities uit het inmiddels duistere Edam:

De Olifant veegde met z’n slurf het achterveld schoon.
Sterretje speelde de sterren van de hemel.
Fluppie flupte alle ballen er in.
Beentjes was even terug van zijn vaderschapsverlof en bracht vaderlijke rust in het team
Jokertje (niet te verwarren met de joker) was de joker aan de buitenkant
De Joker (niet te verwarren met Jokertje) was ons jokertje aan de buitenkant.

De nuchtere cijfers: 22-25 23-25 26-24 23-25.

  • Facebook
  • Twitter