Alvoco H2 (18-03-2011)

Heren 2 Champions of the Universe (or at least part of it)

Purmerend Na 20 lange en af en toe vrij korte wedstrijden was het op 18-03-2011 dan eindelijk zo ver. Het grauwe leven van Jokertje werd eindelijk opgefleurd met zijn eerste kampioenschap. Een historische gebeurtenis die waarschijnlijk een van de hoogtepunten in zijn leven zal zijn en die vast en zeker voorbij zal komen gedurende zijn sterfbed, ergens in de verre toekomst. In de uitwedstrijd tegen voormalig concurrent om de titel VIP 3 werd het dus voor de niet-helemaal-op-de-hoogte-zijnde-lezer een overtuigende 1-3.

De Alkmaarders waren met een dozijn spelers naar Purmerend gekomen. Enkel Pinokkio ontbrak door het feit dat hij de avond ervoor enigszins verongelukt bleek te zijn. Zelfs de positie van k*tdwerg was opgevuld door Jip & Janneke, die overigens wel op de bank begonnen. De basis bestond uit de Neanderthaler, Spekkie99, de Olifant, Beentjes, de Joker en Jokertje. De mannen begonnen met een bak vol concentratie aan de wedstrijd, maar het niveau van concentratie had zulke hoge proporties aangenomen, dat de spanningsboog te groot werd en daardoor omgezet werd in een fikse achterstand (1-7). Alvoco 2 bleef echter niet bij de pakken neerzitten en kwam door de goed spelende Olifant en Jokertje al weer snel terug in de wedstrijd. Spekkie99 stond als een bezetene te passen en ook de Joker kwam langzaam maar zeker in zijn spel. De 18-25 setwinst was dan ook een logische tussenstand.

Jip en Janneke

Ook in het 2e speldeel bood de thuisploeg flinke tegenstand. Duidelijk was dat ze hun huid niet zo goedkoop als de consumpties in de kantine wilden verkopen. Bij een 11-6 achterstand moest de tot gelegenheidscoach gebombardeerde Sterretje in zijn 1e time-out vluchten. Dat pakte verbazingwekkend goed uit, want al snel stond de uitspelende formatie weer naast de Purmerenders. VIP 3 vluchtte zelf op 17-20 in een time-out, waarop Sterretje weer antwoordde met een time-out op 21-22. De Alkmaarder coach had duidelijk beter in de sterren gekeken dan zijn concurrent, want Alvoco was in het beslissende boven-de-20-puntendeel de bovenliggende partij (22-25).

De beginfase van de 3e set leek lange tijd gelijk op te gaan, totdat de Neanderthaler aan de service kwam. Na 3 punten op rij gescoord te hebben, vond de thuisploeg het hoog tijd worden om rust te zoeken in een time-out (8-6). De Purmerender coach had duidelijk niet zo goed als Sterretje naar de sterren in het universum gekeken, want het spel ging van kwaad tot erger. De man achter de servicelijn had een ouderwetse Oost-Germaanse neanderthalistische service op het menu gezet, namelijk immer geradeaus. Omdat de Olifant zijn slurf in de juiste richting had staan, was er voor de thuisploeg niet doorheen te komen. Een geringe voorsprong werd al snel een redelijke voorsprong, dat vervolgens al weer snel werd gepromoveerd tot een grote voorsprong en zelfs een onoverbrugbare voorsprong (6-19) werd. Hierop vluchtte VIP 3 in zijn 2e time-out die duidelijk beter uitpakt, want direct wordt de side-out gepakt. De medetitelkandidaat komt zelfs nog enkele punten dichterbij, maar het verzet is futiel (13-25). Het kampioenschap is binnen. Het universum – of in ieder geval een deel daarvan – is van Alvoco H2.

In de laatste set wordt bij Alvoco 2 het roer volledig omgegooid. Fluppie en Snotneus gaan het midden bezetten, de Krantenman en de Joker staan de buitenkant aan te vallen, Jokertje begint op de diagonaal, de Neanderthaler blijft het spel verdelen en Jip & Janneke komen als libero het veld in. Het wordt al snel duidelijk dat in deze opstelling het even wennen is. Jip & Janneke’s servicepasses blijven in de beginfase  boven de imaginaire 2-meterlijn hangen, waardoor de Snotneus moeilijk te vinden is ook de Krantenman er niet doorheen komt. Toch komen de Alkmaarders sterk terug en zien zelfs kans om weer op gelijke hoogte te komen (8-8). Hierna neemt de thuisclub weer het initiatief over en houdt dat vast. De Joker komt halverwege de set nog voorbij vliegen met een spectaculaire redding op de linksvoorpositie, die door ingrijpen van Spekkie99 en de Neanderthaler tot winnend punt omgetoverd wordt. Toch blijkt dat het beste bij de Alkmaarders verdwenen is. Fluppie probeert de stand nog draaglijk te houden, wat hem ook nog enigszins lukt, maar enigszins is niet compleet. Met andere woorden, VIP 3 haalt de 4e set verdiend binnen (25-17).

De glorieuze victorie van de over de inmiddels over heel de wereld aanbeden Alkmaarders wordt opgeluisterd met geurrijke bloemetjes voor eenieder speler, speciaal aangeboden door der spelers VIPs. Wat rest is 2 wedstrijden om des keizers baard tegen het vrouwrijke NIVO en het altijd spectaculaire Kroefi.

  • Facebook
  • Twitter