Alvoco H2 (29-09-2010)

Heren 2 wil ongeslagen het nieuwe jaar in

-Alkmaar– Het 2e herenteam van Alvoco is hard op weg om ongeslagen de Kerst te bereiken. Na opnieuw een meer dan klinkende 4-0 overwinning lijkt die wens ook daadwerkelijk waarheid te worden. In een ware derby tegen het van ervaring doordrenkte Croonenburg 4 had de tegenstander slechts in het 3e speldeel enige kans om tegenstand te bieden.

De Castricummers begonnen wel uitermate goed aan het duel. Voordat Alvoco 2 goed en wel klaar stond, was de eerste stootservice al een feit. Na 3 fouten aan de kant van de Alkmaarders vonden ze het welletjes en werd de achterstand in een korte tijd alweer goed gemaakt. Vanwege de lage servicedruk lag de pass in de beginfase goed bij de thuisploeg, zodat de middenmannen Bosch en Wiedijk veelvuldig gezocht en gevonden konden worden. Binnen een mum van tijd was de set dan ook al afgelopen (25-15).

Pas in de 2e set werd het niveauverschil pas goed zichtbaar. Alvoco 2 liep zeer eenvoudig uit naar een reusachtige voorsprong (16-3), die uiteraard geen moment meer in gevaar kwam. In de slotfase was er tijd voor wissels, waarbij Wouda en Bienemann respectievelijk Wiedijk en Witte kwamen aflossen. Het zorgde ervoor dat de Castricummers enkele punten konden inlopen, maar daar was dan ook alles mee gezegd (25-9).

In de 3e set, toen Bas Beentjes zijn definitieve rentree weer had gemaakt bij zijn vroegere club, kropen er wat foutjes in het spel van de thuisclub. Vooral op aanvallend gebied werden de ballen uitgeslagen, waardoor Croonenburg 4 even het gevoel kreeg dat er iets te halen viel (8-11). Dit bleek ijdele hoop te zijn, want Alvoco 2 gaf niet op en gaf juist even extra gas. Al gauw werd de achterstand weer omgebogen in een voorsprong en de set kon uiteindelijk toch ook nog makkelijk binnengehaald worden (25-19).

De 4e set was niet meer dan een formaliteit. Enkele hilarische momenten zorgden nog voor enige opwinding in het duel, maar van hoogstaand volleybal was geen sprake meer (25-8).

Door deze overwinning gaan de Alkmaarders soeverein aan kop in de 2e klasse. Nog een paar wedstrijden te gaan en het kampioenschap is binnen, waarbij het Waagplein blauw zal zien van al het blauw.

  • Facebook
  • Twitter