Alvoco H2 (21-01-2011)

Hoei! 0-4! Hoei!

Castricum Ondanks de vele problemen voor en na de wedstrijd tegen laagvlieger Croonenburg 4 wisten de mannen van Heren 2 toch zonder enige moeite 5 punten in de overbekende tas mee naar huis te nemen. De voor- en nabeschouwing kostte de Alkmaarders haast meer energie dan de wedstrijd zelf. Zwangerschapsproblemen, plotseling opkomende cursussen, grootouders met einde-van-de-tunnel-visie, ingenieuze ballenwarmers, uit zich zelf verstoppende telefoons en ballentassen, en niet te vergeten de doucheperikelen. Sensatie alom in het rustieke Castricum.

De Alkmaarders waren wederom enigszins gehavend voor dit duel. Fluppie was vastgeketend aan zijn cursistenstoel en Snotneus’ grootmoeder was bang voor de komst van de grote boze wolf naar haar huisje. Desondanks had Alvoco 2 weinig moeite in zijn spel te komen in de winterse sporthal waar arctische temperaturen te voelen waren. De Krantenman werd door zijn trainingsinbreng beloond met een basisplaats en hij beschaamde dat vertrouwen geenszins. Ook de met zwangerschapsperikelen ronddwalende Beentjes speelde uitstekend, zodat het moeilijk was om meer dan 15 punten tegen te krijgen. Dat gebeurde dan dus ook niet, 12-25.

Croonenburg 4 kon in de 2e set iets langer tegenstand bieden tegen de koploper. Slordig spel aan de kant van de uitspelende formatie werd enigszins genadeloos afgestraft door de Castricummers. Gelukkig voor de Alkmaarders kreeg de Olifant het in deze fase op zijn heupen. Met zijn lange slurf en formidabele geheugen wist hij vele aanvallen van de tegenstander vrij eenvoudig te neutraliseren. Aan het slot van de set kon de Joker nog zijn opwachting maken en nam de plek over van de Krantenman, die wat moeite kreeg met het vinden van de juiste brievenbussen. Toch werd ook deze set weer simpel gewonnen (17-25).

De 3e set stond in het teken van de veelvuldige vrijgespeelde Stijn Visser. De een na de andere keer waren er geen blokken te vinden bij de thuisploeg. Daarom is misschien een bezoekje aan een kleuterschool een goed idee om weer inspiratie op te doen. Hoe dan ook, Stijn zwoof naar de set-ups toe om de ballen op meedogenloze wijze in het vijandige veld tot ontploffing te laten brengen. Maar in plaats van een krater van buitengewone proporties achter te laten, kwamen er enkel meelijwekkende flubberachtige aanvallen waar zelfs de plaatselijke houtwormen niet warm of koud van werden. Doordat het wel allemaal punten voor Alvoco 2 opleverden, was er geen haan die er naar kraaide. Op het moment dat de set al bijna binnen was (6-15) mocht de Neanderthaler zijn grot weer opzoeken, zodat Sterretje zijn licht kon laten schijnen op het spel van de Alkmaarders. Een kleine inzinking schaadde de uitploeg weinig, zodat ook deze set niet naar thuisformatie ging (17-25).

Gerwin mocht in de laatste set de diagonaalpositie overnemen van Beentjes, die daardoor al zijn energie kon richten op zijn telefoon. Na een haperende start kwamen de Alkmaarders toch weer vrij eenvoudig op stoom, dankzij vele fraaie aanvallen. Onder leiding van de wederom vrijgespeelde Visser, die de bal ‘hard’ op de houten vloer van de tegenstander deponeerde, volgden zijn teamgenoten zijn tactiek. De ene na de andere ‘harde’ bal werd ‘keihard’ midden in het veld van de thuisploeg geslagen. Een hard gelag voor de Castricummers die er een hard hoofd van kregen. Gerwin serveerde de wedstrijd vervolgens vrijwel uit met enkele harde services.

Door deze eenvoudige, maar belangrijke overwinning groeit het gat met naaste belager VIP 3 weer naar een comfortabele 8 punten. Volgende week wacht het lastige VCC’92 3, in een wedstrijd waarin opnieuw goede zaken gedaan kunnen worden.

  • Facebook
  • Twitter