Alvoco H2 (23-03-2011)

Heren 2 wint strijd der seksen

Alkmaar In de laatste thuiswedstrijd van het succesvolle seizoen hebben de glorieuze kampioenen van Alvoco 2 de ongeslagen thuisstatus weten vast te houden. In een oorverdovend interessante wedstrijd tegen NIVO 1 werd het een matig overtuigende 3-1.

Na de geweldige kampioenschapwedstrijd van afgelopen vrijdag tegen het sterke VIP 3 en het spetterende kampioenschapfeest van afgelopen zaterdag kwamen de mannen van Heren 2 zwaar gehavend uit het strijdveld. De een na de ander viel van ellende uit elkaar. Spekkie99 blafte zich in het rond, Snotneus kon ternauwernood het gips omzeilen, Pinokkio brak een van zijn houten benen en Brekebeen brak op het laatste moment één der zijner benen om zo toch nog in de annalen te komen met een originele bijnaam.

Zodoende begint de thuisploeg met een nieuwerwetse opstelling aan de wedstrijd met de Cycloop op de spelverdeling, de Neanderthaler en de Joker aan de buitenkant, de Olifant en Snotneus vertrouwd op het midden en Jokertje op Brekebeens diagonaalpositie. Met horten en stoten speelt de thuisploeg zich warm. Na een fikse achterstand wordt puntje voor puntje een puntje teruggepakt. De Neanderthaler verkijkt zich in deze fase op een vanuit het niets plotseling onzichtbaar wordend blok, dat het zwart doet worden voor zijn ogen met als gevolg een teleurstellende troosteloze netbal. De rest van de set kenmerkt zich door veel over en weer gaand spel, waarin Alvoco 2 net iets beter blijkt te zijn (25-17).

De Neanderthaler besluit in het 2e speldeel enige liters verloren lichaamsvocht bij te vullen, zodat Spekkie99 de buitenkant gaat opvullen. De mannen hebben het in de beginfase behoorlijk moeilijk met de feministische inbreng van de Nivoianen en kijken al snel tegen een 2-4 achterstand aan. Doordat ook de Joker én Jokertje én Snotneus moeite hebben een bres te slaan in het van het zwakke geslacht bevolkte veld, blijft NIVO 1 de beste papieren houden. De Olifant stampt nog enkele malen flink in het rond en zwaait op alarmerende wijze met zijn slurf om zo de andere slurven in de juiste richting te krijgen, maar het mag allemaal niet baten. Het uit 33% feminienen bestaande Hoornse team hijst victorieus de zegevlag (23-25).

Hierna besluit parttime trainer/speler/coach Cycloop Sterretje te wisselen voor de Neanderthaler, de Olifant besluit samen met de Joker te gaan grazen in het buitenveld, en Snotneus en Spekkie99 gaan het midden bevolken. Het blijken stuk voor stuk gouden wissels te zijn, want eindelijk wordt het verschil tussen de glorieuze kampioen en de degradatiekandidaat min of meer enigszins duidelijk gemaakt (25-13).

In de allerlaatste set van het thuisseizoen besluit Sterretje in al zijn wijsheid de Cycloop weer in te zetten. De Snotneus is hiervan het slachtoffer aangezien de Joker gepositioneerd wordt als middenspeler en de Neanderthaler als logisch gevolg de vacature van diagonaalspeler overneemt. Ook in deze fase ligt het spelpeil op een hoog professioneel campingvolleybalniveau waarbij Alvoco 2 de net iets betere is. Toch wordt het volume van ‘zo direct vanuit de boot in de pan’ node gemist aan het net. De Neanderthaler moet daardoor enkele keren zijn ancestrale krachten aanspreken en zodoende enkele oerkreten slaken om de bal in het rechthoekige veld te houden. Ook vindt de geboorte plaats van mevrouw Cycloop die op een service van de Neanderthaler door een medestander flink in het oog wordt gestompt om zo 50% van het gezichtsvermogen kwijt te raken. Veel schaadde het allemaal niet, want de thuisploeg stond te ver voor om de voorsprong voor de ogen te zien verdwijnen (25-17).

  • Facebook
  • Twitter