Alvoco H2 (03-11-2010)

Zwaar gehavend Heren 2 wint toch

-Alkmaar- Zonder zwaargewicht Jos Wouda – 102 kilogram schoon aan de haak – en de gedurende de 1e set afwezige Paul Witte heeft Alvoco 2 toch de ongeslagen en setverliesloze status vast weten te houden. In de strijd tegen het Oostzaanse Compaen 3 werd het, afgezien van de laatste set, een zeer overtuigende 4-0 overwinning voor de aanstaand kampioen van het seizoen 2010/2011.

De Alkmaarders begonnen de 1e set zonder de oppassende Jos en de in Olympisch Stadion trainende Paul uitstekend. Een 1-0 tussenstand werd opgevolgd door talloze zeer buitengewone en onaardse acties van menig speler waarover helaas geen verslag gemaakt kan worden door het feit dat de verslaggever van dienst gedurende deze periode buiten gebruik was. Bij een 12-6 stand keerden de rust en de verslaggever terug en de thuisploeg liep dankzij de aanvallen van middenmannen Joeri Wiedijk en Tim Bosch eenvoudig uit naar setwinst (25-15).

In de 2e set viel onder leiding van Peter Bienemann, die direct de druk van de bank voelde, opeens de concentratie totaal weg. Met name op serverend gebied was het dweilen met 2 kranen open. Gelukkig was Alvoco 2 zo slim om ook de kraan van de tegenstander open te draaien, zodat de vele servicefouten elkaar ophieven. De 25-21 setwinst was dan ook niet meer dan logisch.

Stijn Visser mocht in het 3e speldeel zijn langverwachte thuisdebuut (voor dit seizoen) maken voor het massaal opgekomen publiek. Dit bracht het beste in de trotse Stijn naar boven, die mede de basis legde voor een wederom vrij gemakkelijke setwinst (25-14).

Gerwin te Hennepe – op dinsdag nog levenlozer dan een slaperige zombie – startte in het laatste speldeel in de basiszes en liet zich direct gelden met zijn fameuze commentaar op de leiding. Het had allemaal niet veel invloed op het spelbeeld. Alvoco 2 bleef de betere ploeg, maar zakte bij de 20-puntengrens plotseling ineen, waardoor de uitploeg zijn kans schoon zag om de wedstrijd nog spannend te maken. Een slimme middenaanval van Tim Bosch betekende de definitieve nekslag voor Compaen 3, dat niet veel anders kon doen dan de wedstrijd met een eervol setverlies te besluiten (25-20).

Dankzij deze 4-0 zege blijven de Alkmaarders zonder punt- en setverlies de ongekroonde kampioen van deze klasse. Nog slechts een paar wedstrijden te gaan en dan is het grootste feest van Alkmaar sinds het verjagen van de gluiperige Spanjolen eind 16e eeuw een feit.

  • Facebook
  • Twitter