Alvoco H2 (17-11-2010)

Sailing home: Snotneus telt mannen naar overwinning

Snotneus

Alkmaar Heren 2 heeft uitermate slechte zaken gedaan in de strijd om de 2e plek door een 3-1 overwinning te boeken op concurrent VIP 3. Gelukkig hebben de mannen een andere ambitie, namelijk het kampioenschap, en in de strijd om deze felbegeerde titel werden wel uitstekende zaken gedaan.

Alvoco 2 begon moeizaam aan de wedstrijd. De pass kwam niet aan, met als gevolg dat ook de set-up niet aankwam, en als logisch gevolg dat ook de aanvallers veel problemen ondervonden om de punten op het bord te zetten. Lars Zwaagstra was de enige die zich vooral op aanvallend gebied zich kon onderscheiden. VIP 3 zag desondanks niet veel kans om ver uit te lopen op de thuisclub, maar behield wel steeds het initiatief. De bezoekers wonnen dan ook verdiend de 1e set met 23-25.

De Alkmaarders begonnen in dezelfde formatie aan het 2e speldeel, maar wederom ging het niet van een leien dakje. De thuisploeg speelde wisselvallig tot het moment dat Stijn Visser het veld betrad. Zijn entree zorgde voor een nieuw elan, waardoor Alvoco 2 beter begon te spelen. Omdat een wedstrijdverslag niet compleet is zonder een geniale servicereeks van spelverdeler Paul Witte, zorgde hij er ook nu voor dat de Alkmaarders weer van een voorsprong konden genieten. VIP 3 bleek een stugge tegenstander en zette zelfs 2 setpunten op het bord. Alvoco 2 werd er niet koud of warm van en haalde de set na enig doorzetten alsnog binnen (27-25).

Het inmiddels ontketende Alvoco had eindelijk het juiste vaatje gevonden waaruit getapt diende te worden. Eric v/d Nieuwendijk was geïnspireerd geraakt door de gracieuze Keniaanse gazellen en trotseerde de zwaartekracht als nooit tevoren. Ook de Olifant liet van zich spreken door met zijn lange slurf een VIPse middenman zonder genade te vermorzelen (25-16).

Alvoco 2 zette de goede lijn door in de laatste set, waarin Jokertje zijn eigen spelverdeler versteld liet staan met enkele neushoornachtige mokerslagen, daar waar hij in het begin van de wedstrijd nog een dolende nomade in de woestijn was. Halverwege de set kreeg Stijn zijn publiekswissel en werd opgevolgd door Gerwin te Hennepe – bekend om zijn fameuze service. Zijn faam bleek ook in Purmerend bekend te zijn, want zijn indrukwekkende aura had zoveel overredingskracht dat het direct een foutservice van de bezoekers opleverde. Hierna blijven beide ploegen lang in balans. VIP 3 leek de set naar zich toe te trekken, maar de Alkmaarders beten zich stug vast. Eric zorgde hoogstpersoonlijk voor de 23-22 en met een kill-block voor het matchpoint. De Purmerenders haalden nog een puntje terug, maar toen werd het tijd voor de gerobotiseerde Bas Beentjes. Hij had in deze slotfase veel moeite zich aan de zwaartekracht te onttrekken zonder enkele verboden stuwraketten te gebruiken. Toch had hij nog kracht genoeg om onder instructie van coach Peter Bienemann zijn service zo te geleiden dat het een direct punt opleverde (25-23).

Na de vernederende overwinning van vorige week, voelt deze zege als een zoete taart op een warme zomerdag. Of als een vierdubbele bittergarnituur op een doordeweekse woensdagavond.

  • Facebook
  • Twitter