Alvoco H2 (04-12-2010)

Heren 2 stuurt NIVO op de vlucht

Hoorn De Alkmaarders hebben na 3 wedstrijden zonder volle winst eindelijk weer 5 punten mee naar huis kunnen nemen. In de uitwedstrijd in het vrij hoge noorden werd het 0-4 voor Alvoco 2.

Vanwege de boreale omstandigheden stond de wedstrijd enige tijd op losse schroeven, maar nadat Buienradar de Alkmaarders persoonlijk informeerde over het feit dat de spreekwoordelijke kust veilig was, werd de apocalyptische tocht naar Hoorn toch ondernomen in Gerwins winterse strijdwagen.

Vanwege de boreale omstandigheden stond de wedstrijd enige tijd op losse schroeven, maar nadat Buienradar de Alkmaarders persoonlijk informeerde over het feit dat de spreekwoordelijke kust veilig was, werd de apocalyptische tocht naar Hoorn toch ondernomen in Gerwins winterse strijdwagen. Doordat de strijdwagen geprepareerd was met geavanceerd bandenmateriaal konden zelfs de Arctische temperaturen en gladheid de strijdbare mannen niet tegenhouden. Binnen een mum van tijd was het strijdperk bereikt en kon de wedstrijd beginnen.

De uitgebreide warming-up was schuldig aan de vliegende start van de bezoekers. Fluppie en Stijn leverden direct vanaf het vrouwelijke beginsignaal prachtige passes af in de handen van spelverdeler Witte, die daarmee de ballen in alle windrichtingen kwijt kon. Vooral voor de gelegenheid naar het midden verplaatste Jokertje, die daarmee de bijnaam courtisane van het team kracht bijzette, scoorde er lustig op los. Bij een 1-6 stand moesten de gasten al hun heil zoeken in een time-out. Veel baatte het niet, schaden deed het echter des te meer. Alvoco 2 had de Hoornaars bij de horens gepakt en was geenszins van plan los te laten. Pas bij een 15-24 stand ging het even wat moeizamer bij de koploper, maar een foutieve thuisservice zorgde uiteindelijk toch voor verdiende setwinst (18-25).

In het vervolg van de wedstrijd leek de thuisploeg al zijn kruit al verschoten te hebben. Geen moment zag Nivo kans om op gelijkwaardig niveau te geraken, waardoor de wedstrijd zich nooit kon evolueren tot een heroïsch gevecht. Als het gevecht een strijd was tussen twee dieren, was Alvoco 2 de Siberische tijger en Nivo 1 een op de vlucht gestuurde wilde geit die met de staart tussen zijn benen de aftocht blies. Op een 11-21 vond de geboorte plaats van de Joker (niet te verwarren met Jokertje). De Joker (zoals eerder vermeld, niet te verwarren met Jokertje) maakte zijn entree voor de goed spelende Stijn. Stijn, die oplossingen wist voor alle vieze onderbroekballen die hij voor zijn kiezen kreeg, werd eervol bedankt voor bewezen diensten met een plekje op de weldadig lege bank. De set werd zonder problemen uitgespeeld en op logische wijze vervolgd met een derde set.

In de beginfase van de derde set vond Alvoco 2 zich voor het eerst en tevens voor het laatst in de wedstrijd op achterstand (4-3). Toen vond Jokertje (zoals reeds 2 keer eerder vermeld, niet te verwarren met de Joker) het genoeg en besloot een Pauliaanse servicereeks op zijn naam te zetten. Dertien punten later was de set zo goed als gespeeld (4-16). Opmerkelijke hoogtepunten werden gevormd door Stijns fabuleuze buitenaanvallen, die de vele centimeterhoge sympathieke spelverdeler maar niet kon omzeilen, met als gevolg vele remsporen op de bal. Veel invloed op de stand had het allemaal niet (10-25).

In de vierde set waren de Alkmaarders vastbesloten het roer compleet om te gooien. Driedubbele schijnaanvallen, onderhandse sprongservices, ondersteboven spelverdelen, en binnenste buiten middenaanvallen. Een waar spektakelstuk dat voor eeuwig opgenomen zou worden in de volleybalkronieken waar men tot ver in de 22e eeuw nog over zou praten. Helaas mocht het nooit zo ver komen. Voordat de 4e set goed en wel begon, begon hij niet. Een Nivoër kon zijn eigen spel niet meer aanzien en vluchtte de Siberische kou in. Doordat de thuisploeg daardoor met slechts 5 man overbleef en zelf weinig heil zag in een vijfkoppige strijd tegen de Alkmaarders – ze waren al kansloos met 6 man, met nog een kompaan minder was er totaal geen kans en had er zelfs een nieuw woord verzonnen moeten worden om de kansloosheid van Nivo op adequate manier te kunnen beschrijven – werd de set opgegeven (0-25).

Door deze overwinning vergroot de aanstaand kampioen zijn voorsprong naar 3 punten op nummer 2 VIP 3, dat overigens nog wel altijd een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Comments

  1. faith says:

    This is cool!

  • Facebook
  • Twitter