Alvoco H2 (23-09-2010)

Heren 2 huurt Waagplein alvast af

-Purmerend- De mannen van Heren 2 zijn het seizoen uitstekend begonnen. In een wedstrijd van zeer hoog 2e klasseniveau werden overtuigend 5 punten in de tas gestopt op weg naar de huldiging op het Waagplein.

Ondanks de ruime selectie waren de Alkmaarders met slechts 7 spelers vertegenwoordigd in Purmerend. De 7-koppige selectie bestond uit drie voormalige eerste teamspelers – Tim Bosch, Jos Wouda en Paul Witte, de jongelingen Lars Zwaagstra en Joeri Wiedijk, en het oude Heren 2 werd vertegenwoordigd door Peter Bienemann en Gerwin te Hennepe. Het bleek een voortreffelijke combi van smaken te zijn.

Alvoco 2 nam direct de leiding in de wedstrijd en liet Bevok 2 de fouten maken. Deze strategie was uitermate effectief tot het moment dat de Alkmaarders zich enigszins in het spel van de tegenstander lieten meesleuren. Enkele foutservices op rij luidde de ommekeer in, althans zo leek het. Alvoco 2 schrok op tijd wakker en kwam door een goede servicebeurt van middenman Jos Wouda weer op een veilige voorsprong. Een foute servicepass van de tegenstander die werd afgemaakt door spelverdeler Paul Witte zette de setwinst van 19-25 op het bord.

In de 2e set veranderde er weinig aan het spelbeeld. Alvoco 2 bleef het betere van het spel houden en pakte continu een voorsprong die af en toe in gevaar leek te komen, maar nooit echt daadwerkelijk in gevaar kwam (20-25).

De Alkmaarders leken de thuisploeg vervolgens moegespeeld te hebben, want de tegenstand was plotsklaps behoorlijk verdwenen. De jongelingen Lars Zwaagstra op de buitenkant en Joeri Wiedijk op het midden droegen ook hun steentje bij met enkele fraaie aanvallen en goede verdedigende reddingen. Bevok 2 kwam er gewoonweg niet meer aan te pas en delfde gelaten het onderspit (15-25).

Onder leiding van Peter Bienemann op de spelverdelerpositie en Jos Wouda op de diagonaal, probeerde de uitspelende formatie in het 4e speldeel ook de volle 5 punten te pakken. Dat leek in de beginfase vrij gemakkelijk te gaan lukken (3-9). Totdat de klad er opeens een beetje in kwam. Er werden weer wat meer onnodige fouten gemaakt, zodat Bevok 2 zich weer enigszins kon herpakken. Maar door goed passwerk van Bosch en te Hennepe werd ook deze set uiteindelijk toch nog vrij eenvoudig binnengesleept (19-25). De champagne kan dus alvast koud gezet worden voor het naderende kampioenschap.

  • Facebook
  • Twitter